Wat is user experience design?

Hoe ervaren bezoekers uw website? Hebben zij plezier in het gebruik van uw website en ervaren zij uw website als betekenisvol?

Het is uiteraard essentieel dat een website functioneel is, bruikbaar en gebruiksvriendelijk. User Experience Design ziet dit als een goede basis om nog een stap verder te gaan. Van de focus op objectieve en essentiële basisfunctionaliteiten, naar een focus op de persoonlijke ervaringen voor de bezoeker. Hoe kan de individuele bezoeker nog beter bediend worden? Hoe geven we de bezoeker plezier in het gebruik van de website en hoe bieden we met de website een memorabele en betekenisvolle ervaring? Aan de hand van onder andere gebruiksonderzoek, expert reviews, A/B testen en analyses van flow en statistieken wordt in kaart gebracht welke veranderingen de ervaring van de bezoeker ten goede zullen komen.

IBMinfographic UX Design

wat is ux UX Design

Wat is UX design?

Kort samengevat: hoe beter de bezoeker uw website ervaart, des te vaker hij of zij uw website zal bezoeken en des te hoger het rendement van uw website. Elke bezoeker staat centraal in het User Experience Design. Gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, aantrekkelijkheid en de persoonlijke beleving zijn de pijlers waarop het User Experience Design voortbouwt. Uiteindelijk wil FriendlyWeb dat iedere bezoeker uw website als plezierig en betekenisvol ervaart.

Wat is het UX Design

Wat is het effect?

Een aantrekkelijke, vriendelijke, toegankelijke winkel leidt tot hogere verkopen, omdat men de winkel als plezierig ervaart en als een prettige beleving. Dit geldt ook voor online winkels. Misschien juíst voor online winkels. Dankzij User Experience Design richt u uw website of webshop optimaal in voor uw bezoeker. Dit leidt bijvoorbeeld tot meer verkopen en minder retouren. En met een plezierige ervaring in het achterhoofd, zullen bezoekers uw website vaker opzoeken.

hoe UX Design

Hoe passen we het toe?

Aan de hand van o.a. gebruiksonderzoek en expert reviews analyseert FriendlyWeb op welke manieren de gebruikservaring geoptimaliseerd kan worden. Functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid vormen altijd de basis. Hierop ontwerpt en bouwt FriendlyWeb door naar een optimale, betekenisvolle ervaring voor de bezoeker. FriendlyWeb adviseert in User Experience Design en kan daarnaast het optimaliseringstraject door specialisten laten implementeren.

Neem nu contact op

Interesse?

FriendlyWeb is specialist in User Experience Design. Benieuwd wat dit voor uw webshop of website kan betekenen?

Neem nu contact op